2013. október 14., hétfő

Tündér bábuska


"Mindig csodákra vártam, mint apró gyermek, hogy egyszer igaz legyen, amit mesélnek nekem, hogy lássam az angyalokat és a tündéreket, hogy kicsiny mackócskám életre keljen és dörmögve táncoljon, s hozzám dörgölőddzék, ha mindenki elhagy is. Mindig csodákra vártam! És most is, minden este úgy fekszem le, mint aki reggel talán egy más életben, más emberek közt ébred, és csak ámuldozik majd, hogy mily keserves, mily nyomasztó volt az álma."
Végh György


Megint olyan idézetet választottam, melynek minden sora igaz rám is. Talán ezért születnek a kezeim alatt furcsa lények, talán ezért szeretem jobban a szabálytalan, asszimetrikus formavilágot, talán ezért vonzanak a titokzatos, különleges és elvarázsolt tárgyak.

Az én Bábuskám régóta benne volt a képzeletvilágomban, de úgy látszik, hogy csak most érett meg a születésre. Több éve hordoztam magamban a formát, de színt és szárnyakat csak most kapott.
Nem volt ez egy gyors munka, és nem is volt könnyű az alkotás folyamata, hiszen minden öltés kézzel készült rajta, és az ember nem is gondoná, hogy milyen sok van rajta. 
Bár aprócska a Tündér ( alig 20 cm ) , de hosszú órákon keresztül varrogattam, és minden szeretetemet beleöltögettem a csipkékbe.



Hat féle csipkéből készült a ruhája, az alapszíne fehér, ekrüvel kisrózsákkal díszítve.A tündérszárnyakra is hímeztem egy kis ekrü csipkét, ez lágyítja számomra a hideg fehér színt, és ad neki egy kis régies hangulatot.
Egy személyes kis levélke is tartozik hozzá, egy apró tündérüzenet, melyet csak az olvashat, aki örökbefogadja.


A Tündérke teste olyan, mint egy pillangóé. Most éppen alszik , de álmában is küld egy aprócska mosolyt   ...



... és berepült a Hercegnő szobájába is, hogy megpihenhessen egy kicsit a virágszálakon ...



Nagyon kiváncsi vagyok arra, hogy mit szóltok a Tündér bábuskámhoz? Tetszik-e? Szerethető-e? Sikerült-e átadnom valamennyit a mesék világából annak, aki ránéz?
Reménykedve figyelem a hozzászólásokat, hogy érdemesnek találjátok-e egy röpke vélemény nyilvánításhoz ... ♥

Szeretet és nagy ölelés :)

                                                                                                   Dia           
  ~*~
... és köszönöm, hogy benéztél !

Ja, és ne feledd: 

a  TE  kommented - az én jutalmam :) 

HA NEM AKARSZ EGY BEJEGYZÉSEMRŐL SEM LEMARADNI

:

Népszerű bejegyzések